fbpx

Tirsdag d. 7. juni 2022 Kl. 19.00-20.30
Gratis entré – billetter fåes her
Samtalen foregår på tysk med danske opsummeringer

Med Anke Stelling og Kristine Bilkau præsenterer Goethe-Instituttet i juni to interessante stemmer inden for den tyske samtidslitteratur, som på meget forskellig vis beskæftiger sig med eksistensvilkårene i dagens samfund.

I samtale med Sophie Wennerscheid, kulturforsker, lektor ved Københavns Universitet og boganmelder, vil de to forfattere præsentere deres romaner “Højt på strå” og “De lykkelige”.

Efter en kort oplæsning vil den efterfølgende diskussion fokusere på de to forfatteres arbejde, litteratur og politik og den litterære fortolkning af nutiden.

———-

Anke Stelling blev født i 1971, voksede op i Stuttgart og bor i Berlin, nærmere bestemt i Prenzlauer Berg. Hendes roman “Højt på strå” (“Schäfchen im Trockenen”, 2018, Verbrecher Verlag), som netop er udkommet på forlaget Klara W. i dansk oversættelse af Ann-Claire Olsen, foregår også i dette borgerligt-kreative miljø.”Højt på strå” er en vilter, vred og tragikomisk bog om at stå midt i livet og opdage, at ingenting er, som man troede. Og om at prøve at forstå, hvorfor det er nemmere at svigte sine idealer end at realisere dem.
🔗https://www.klara-w.com/udgivelser

———-

I sin debutroman “De lykkelige” (“Die Glücklichen”, Luchterhand Literaturverlag, 2015) tegner forfatteren Kristine Bilkau (født 1974), som bor i Hamborg, også et eksemplarisk billede af samfundet i dag. Følsomt og præcist beskriver hun den eksistentielle krise, der er forbundet med et middelklassepars socioøkonomiske og kulturelle nedgang.”De lykkelige” udkom i 2021 i Dorthe Seiferts danske oversættelse hos Forlaget Palomar.
🔗http://www.forlaget-palomar.dk/udgivelser-2/de-lykkelige/

———-

Sophie Wennerscheid (f. 1973) har en ph.d. i nordisk litteratur og kultur fra Humboldt-Universität i Berlin. Siden 2019 har hun været lektor ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab på Københavns Universitet. Hendes arbejdsområde ligger i krydsfeltet mellem litteratur, subjektsfilosofi og kønsstudier. For hende er det vigtigt og inspirerende at formidle litterær viden ud over den akademiske verden, dette gør hun blandt andet ved at skrive om litteratur i Dagbladet Information og deltage i paneldiskussioner.