fbpx

Ingeborg Bachmanns berømte roman ‘Malina’ fra 1971 er netop udkommet i en ny, dansk udgave, og det fejrer vi tirsdag den 14. september i Literaturhaus. I samarbejde med Forlaget GRIF inviterer Goethe-Instituttet til en aften i Ingeborg Bachmanns tegn. Lektor og litteraturanmelder Sophie Wennerscheid vil i samtale med oversætterne af romanen, Judyta Preis og Jørgen Herman Monrad, debattere ‘Malina’ og Ingeborg Bachmann som fænomen.

Tid: Tirsdag 14. september kl 20.00 (dørene åbner kl. 19.30)
Biletter: gratis, reserver her

OM FORFATTEREN:
Ingeborg Bachmann (1926-73) er en af de vigtigste, tysksprogede lyrikere i det 20. århundrede og en af den tyske efterkrigstidslitteraturs helt store stjerner. Hun fik især stor berømmelse for digtsamlingerne DIE GESTUNDETE ZEIT og AUFRUFUNG DES GROSSEN BÄREN. Hendes første roman, MALINA, blev af kritikkerne betegnet som banal og pseudofilosofisk, men bliver i dag, 50 år efter udgivelsen, anset som en neoklassiker.

OM ROMANEN:
Kærlighedsroman, trekantsdrama, psykologisk thriller, historie om en forbrydelse – Malina er det hele. En imaginær selvbiografi kaldte Ingeborg Bachmann den selv. Men først og fremmest er romanen en svimlende og fuldstændig omvæltende læseoplevelse for den, der giver sig tid til at finde ind i den. Den navnløse jegfortæller lever sammen med militærhistorikeren Malina i Wien, men elsker en anden mand, Ivan. I romanens tre dele følger vi den kvindelige jeg-fortæller, hendes lidelser, længsler og hendes afsked med kærligheden.